Autor Wątek: polisa ubezpieczeniowa?  (Przeczytany 2069 razy)

gub

• Gość
polisa ubezpieczeniowa?
« dnia: Kwiecień 13, 2010, 18:22:12 pm »
mam 2 dzieci, żone i samochód
jedziemy na wakacje, żona chce wykupić polisę bo się martwi
znalazła ofertę ingsmart
czy ktoś już tam kupował polisę???
proszę o odpowiedź, chcę wiedzieć czy warto

Offline cat11

• Znawca tematu
  • Reputacja: +0/-0
Odp: polisa ubezpieczeniowa?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 14, 2010, 08:11:14 am »
nie nigdy, za to kupowałem w mBanku, jest  tania i wygodnie się ją kupuje - polecam

co do polisy - co chcesz w ten sposób zabezpieczyć? koszty leczenia? jeśli tak to poczytaj dokładnie OWU co ona pokrywa. Z ubezpieczeniami wiadomo jak jest - jak kupujesz cacy ale jak chcesz skorzystać piętrzą Ci problemy. Najtańsze ubezpieczenie turystyczne będzie dotyczyło tylko wypadków na wakacjach i pobytu w szpitalu/transportu.

gub

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 14, 2010, 09:51:09 am »
to znaczy wiesz, tu chodzi o jakiś ewentualny (odpukać) wypadek, żeby rodzina mogła dostać kasę w razie gdyby. To ubezpieczenie obejmuje właśnie takie sytuacje - pobyt w szpitalu, operację, śmierć (odpukać). No i nie trzeba chodzić do banku bo formularz jest na stronie, bardzo wygodna sprawa wg mnie. Tyle że chcę posłuchać opinii ludzi bo ja się nie znam za bardzo:/

Offline cat11

• Znawca tematu
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2010, 10:11:56 am »
no to musisz poszukać w google pod nazwą firmy.

Ja bym uważał na wszelkie haczyki w umowie i przedewszystkim dokładnie ją przeczytał. Może się np okazać że nie pokrywają jeśli cośtam... ja np mam tzw minicasco w PZU wykupione i tam piszą sobie że ubezpieczają od huraganu :) wiadomo że po zwykłej burzy jak Ci drzewo spadnie na auto kasy nie dostaniesz bo huragan ma swoją definicję... i takich haczyków sporo jest.

Masz konto w mBanku? (jak nie to można za friko założyć, nie jest to trudne) Jeśli tak to popatrz, tam takie ubezpieczenie można w sumie za grosze kupić(płacisz np środkami z konta), wybierasz sobie od dnia x do dnia y i drukujesz polise z komputera, jeszcze wygodniej niż w tym TU które przywołałeś... Masz tam 3 warianty które zależnie od ceny pokrywają większy zakres szkód. Myślę że to dobra oferta ale musisz sam zdecydować.

gub

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 14, 2010, 11:17:01 am »
a mBanku nie mam, ale właśnie mam w ING i jak narazie nie mialem do nich zastrzeżeń
poszukam, popatrzę :)

greg9

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 14, 2010, 16:20:35 pm »
smart, to nie jest dobre rozwiązanie, lepiej wykupic sobie w pzu tylko na wyjazd i chorobe zaplacisz mniej i nie musisz placic co miesiac, a ubezpieczenie co miesiac to lepiej grupuowka w zakladzie pracy albo indywidualne ale bez odkladania sie na polisie bo to jedna wielka lipa

mati

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 14, 2010, 17:28:03 pm »
greg ma racje osobne na podróz i pokrycie kosztów leczenia za granicą a osobne na życie  8)

Specjalista ds ubezpiecze

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2010, 07:47:00 am »
Bardzo ważne jest pamiętanie o właściwym ubezpieczeniu, przewidzianym specjalnie na wakacyjne wyjazdy. W przypadku nie wykupienia ubezpieczeń, takich jak np. Car Assistance (CA), w razie wypadku zagranicą możemy znaleźć się w naprawdę nieciekawej sytuacji... Polecałbym też polisę NNW, która chroni nie tylko kierowcę, lecz także wszystkich pasażerów, jadących samochodem. W razie wyjazdu poza Unię Europejską koniecznie trzeba pamiętać o zakupie tzw. Zielonej Karty. Polecam dobry artykuł na temat ubezpieczenia samochodu przy okazji wakacyjnych wyjazdów: http://moteo.pl/news/Autem-na-wakacje-ale-tylko-z-dobrym-ubezpieczeniem-1363.