Autor Wątek: Sprawdzę auto przed zakupem  (Przeczytany 6619 razy)

Haedri

• Gość
Sprawdzę auto przed zakupem
« dnia: Sierpień 06, 2010, 22:54:09 pm »
Witam.

Pomagam i doradzam w sprawie zakupu używanych aut.

Jeśli chcesz kupić auto znajdujące się na terenie Śląska - to chętnie pomogę.

Jeśli mieszkasz daleko, a interesuje Cię konkretny samochód, to sprawdzę go dla Ciebie miernikiem lakieru, zrobię zdjęcia, sprawdzę stan korozji, zużycia itd.

Więcej informacji na stronie: http://autoinspektor.com.pl

pozdrawiam i zapraszam.

Offline cat11

• Znawca tematu
  • Reputacja: +0/-0
Odp: Sprawdzę auto przed zakupem
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2010, 20:47:21 pm »
fajna sprawa ale troche słaby zakres usług, za 99zł tylko obejrzenie i zrobienie fotek? to może zrobić każdy "fachowiec" lub znajomy, kolejna stówka za wjechanie na 5 minut na kanał i kolejne 5 za kółkiem(w drodze na kanał)? dla mnie fajna sprawa ale cena zbyt wygórowana a raczej zakres usługi za wąski.

Haedri

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2010, 17:45:27 pm »
fajna sprawa ale troche słaby zakres usług, za 99zł tylko obejrzenie i zrobienie fotek? to może zrobić każdy "fachowiec" lub znajomy, kolejna stówka za wjechanie na 5 minut na kanał i kolejne 5 za kółkiem(w drodze na kanał)? dla mnie fajna sprawa ale cena zbyt wygórowana a raczej zakres usługi za wąski.

Cena nie jest w żadnym wypadku wygórowana. Szczególnie biorąc pod uwagę rabaty.
Sprawdź, jaki szeroki jest zakres sprawdzanych elementów.

Dodatkowo, dojazd jest wliczony w cenę. W inspekcji rozszerzonej jeszcze opłata za wjazd na kanał. Potem jeszcze opracowanie raportu.

I zapewniam, że to nie jest 5 minut. Przeprowadzenie dokładnej inspekcji zajmuje znacznie więcej czasu. I tak zawsze robimy.

Offline cat11

• Znawca tematu
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 16, 2010, 18:36:11 pm »

Cena nie jest w żadnym wypadku wygórowana. Szczególnie biorąc pod uwagę rabaty.
Sprawdź, jaki szeroki jest zakres sprawdzanych elementów.

Dodatkowo, dojazd jest wliczony w cenę. W inspekcji rozszerzonej jeszcze opłata za wjazd na kanał. Potem jeszcze opracowanie raportu.

Żartujesz?
- Dojazd musi być wliczony bo telepatycznie nie ocenicie auta,
- wjazd na kanał można mieć u każdego "Pana Henia" w warsztacie za 5zł żeby obejrzeć auto,
- raport to także podstawa bo jak inaczej macie zakomunikować klientowi o stanie auta?

Wybacz ale dla mnie to droga usługa która bardzo niewiele oferuje waszemu klientowi - wypisujesz oczywistości które przedstawiasz jak jakieś wielkie atuty. Jedyny atut jaki widziałem(o ile pamiętam) w waszej ofercie to mierzenie grubości lakieru, faktycznie nie każdy ma czujnik(dobry!) więc to może się przydać.

I zapewniam, że to nie jest 5 minut. Przeprowadzenie dokładnej inspekcji zajmuje znacznie więcej czasu. I tak zawsze robimy.

a tego to już ani ja ani żaden wasz klient nie jest w stanie sprawdzić bo jeśli kupuje inspekcję to właśnie dla tego że nie może tam pojechać osobiście. Także możesz napisać nawet że poświęcacie na to 3 godziny, mało kto sprawdzi...

Haedri

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 17, 2010, 12:55:37 pm »
W Twojej wypowiedzi jest taki ton, jakbyś został w podobnej kwestii strasznie oszukany.

Na szczęscie - nie musisz kupować tej usługi. Nikt kto nie jest zainteresowany, albo uważa że to za drogo - nie musi.

Co do ceny dojazdu - oczywiście dojazd NIE musi być wliczony w cene (u nas jest wliczony do 20km). Bo opłacalność musi się jednak zachować. Nie jesteśmy instytucją charytatywną, ani nie jesteśmy dotowani z podatków.

Wjazd na kanał z kontrolą zawieszenia kosztuje przeważnie 20-30zł. Czasami mniej, czasami więcej. Zależy na jakiej stacji. Mitologiczny Pan Heniu z garażu nie ma przyrządów do badania zawieszenia - zatem z jego usług nie korzystamy.

Klienci którzy umawiają się razem z nami na inspekcje widzą ile czasu to zajmuje i że czynności wypisane w ofercie rzeczywiście wykonujemy. - Jest oczywiście możliwość wspólnego wyjazdu na inspekcje. Niczego nie ukrywamy.

Ale jeszcze raz powtarzam - nie ma przymusu korzystania z naszych usług.

Offline cat11

• Znawca tematu
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 17, 2010, 17:53:35 pm »
Ja nie mówię że korzystacie z usług Pana Henia tylko że każdy kupujący może to zrobić za groszową opłatą, Pan Heniu ma bardzo często urządzenia.

Oczywiście że nie muszę i nie skorzystam - uważam po prostu że zdzieracie, wsio!

Ja piszę z pozycji klienta który nie widzi co robicie, jeśli ktoś zamawia inspekcje to w 90% przypadków dla tego że samemu ma za daleko. Jeśli ma blisko raczej nie skorzysta, nawet jeśli jest kobietą która się nie zna znajdzie się jakiś obeznany znajomy który pomoże za darmo. Jeśli chodzi o drogie auto to z kolei sprawdzenie grubości lakieru czy ocena zawieszenia to dużo za mało. Przy aucie za  40 i więcej tysięcy warto wydać kilkaset złotych na kontrolę punktów stałych płyty podłogowej czy choćby sprawdzenie ciśnień sprężania. To i tak podstawowe badania jakie się powinno przeprowadzić, wasza usługa tego nie oferuje nawet w najdroższej wersji dlatego moim skromnym zdaniem nie warto jej kupować.