Autor Wątek: Słaby akumulator?  (Przeczytany 300 razy)

Offline Wojtas

• Zupełnie zielony
  • *
  • Reputacja: +0/-0
Słaby akumulator?
« dnia: Listopad 15, 2011, 23:07:21 pm »
Witam
Mam do was pytanie. Ostatnio kupiłem akumulator Centra plus taki jak polecano na forum tu. Niestety przy mrozach jakie teraz mamy czyli kilka stopni na minus (nie wiem dokładnie ile) auto po 2-3 dniach stania ledwo co odpala, domyślam się, że jak będą większe mrozy to na 3 dzień nie odpali już. Dodam, że z dnia na dzień odpala jak na razie bez zarzutów. Czy to jest normalne z nowym akumulatorem?

Pozdrawiam :)

Auto Forum 4Kółka.pl

Słaby akumulator?
« dnia: Listopad 15, 2011, 23:07:21 pm »

Offline Sklepmotoryzacyjny_pl

• Milczek
  • **
Odp: Słaby akumulator?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2012, 14:59:02 pm »
A czy po kupnie tego akumlatora ładowaliście go do końca? Jeżeli nie,należy to jak najszybciej zrobić,ponieważ jest nowy i nieużywany. Druga sprawa to jak często jeździsz,jeżeli bardzo rzadko to nic dziwnego,że ma słabą moc.

Offline warke44

• Zupełnie zielony
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2012, 20:15:14 pm »
Po kupnie należy aku naładować? Pierwsze słyszę :) Na moim 3 letnim prosto po zakupie śmigam już trzeci rok.

No cóż miałem kupować Centrę, ale po takiej opinie podziękuję.

Offline andrzejinf

• Zupełnie zielony
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2012, 10:28:32 am »
Tak powinno się go naładować lub jak się jedzie w trasę ok 100km to nie trzeba. Sprzedawca powinien o tym poinformować kupującego lub powinno to być gdzieś zapisane np na fv żeby później nie było problemów.

Offline cat11

• Znawca tematu
  • Reputacja: +2/-0
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2012, 12:03:00 pm »
jest zawsze napisane w papierach przy akumulatorze (ja zawsze miałem) ale większość kupujących ma to w nosie i nie czyta "bo po co?!"

Offline Sklepmotoryzacyjny_pl

• Milczek
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 21, 2012, 18:53:19 pm »
Tak,ja ładowałem akumlator zaraz po kupnie i dopiero wtedy odpalił. Ale zgadzam się z powyższymi postami,trzeba po prostu wnikliwie czytać instrukcję która jest do niego dołączona i wszystko będzie jasne.