Autor Wątek: FORD MONDEO problemy  (Przeczytany 2293 razy)

wolfy

• Gość
FORD MONDEO problemy
« dnia: Sierpień 26, 2009, 15:20:55 pm »
litania normalnie to bedzie bo tak: mam pekniety zderzak, wiadomo plastik wiec peka szybko, samochod jest z 98 i calkiem fajnie sie jezdzi nie powiem, ale padlami zarowka to raz a dwa lewy kierunkowskaz tez siadl i musze kupic, do tego z chlodnicy mi plyn ucieka. kto cos wie i pomoze?????

wolfy

• Gość
Odp: FORD MONDEO problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2009, 12:33:48 pm »
hello moze mi ktos jednak cos skrobnie glownie co ze zderzakiem czy warto cos latac bo zarowki juz kupilem philipsa

Offline cat11

• Znawca tematu
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 07, 2009, 15:08:15 pm »
Hej
nie pisz 2 postów pod sobą :)

No a co tu pomagać i radzić?

1. Zderzak do wymiany albo jak chcesz taniej klejenia u plastykarza.
2. Chłodnica do połatania(jak sie da) lub wymiany
3. Żarówka do wymiany i ewentualnie sprawdzenie czy gdzieś nie ma spięć które powodują przepalanie się żarówek.

co do chłodnicy, możesz spróbowac ją uszczelnić takim proszkiem za kilka zł, kupisz to w większości hipermarketów na stoisku moto, wygląda jak mała tubka, zawartość wyglądem przypomina trociny, koszt ok 4-6zł. Wsypuje się to do chłodnicy, z doświadczenia wiem że czasem pomaga i uszczelnia. Jak nie pomoże to albo naprawa chłodnicy(są warsztaty które się tylko tym zajmują, musisz szukać specjalistów) albo wymiana, jesli znajdziesz do 100zł nową chłodnicę a myślę że znajdziesz to chyba nie ma sensu naprawiać, co z tego że ci połatają jak zaraz w miejscu obok puści bo już stara chłodnica.  :-\

wolfy

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2009, 19:22:56 pm »
dzieki, napisalem dwa pod rzad bo temat uciekl i nikt nie pisal ;/ dzieki za porade, ja jeszcze dopytam o ten kierunkowy - spiec nie ma, ale co kupic zeby zaraz znowu sie nie przepalilo ;/

Simran

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 20, 2009, 18:11:47 pm »
Hej, to moze ja pomoge :)

Kierunkowskaz potrzebuje normalnej żarówki, nie ma co przepłacać za markowe, kupisz zwykłą i wystarczy. Żeby się nie przepalało musisz mieć po prostu sprawną elektrykę, jak znów siądzie tzn że coś jest nie tak.