Autor Wątek: fiat brava nie odpala  (Przeczytany 151 razy)

Offline Ren20

• Zupełnie zielony
  • *
  • Reputacja: +0/-0
fiat brava nie odpala
« dnia: Listopad 15, 2011, 23:09:09 pm »
witam, jak w temacie, fiat brava 95 1,6 16v benzyna+gaz wszystko było ok, wrócilem do domu bez zadnych problemów, po ok 4 godzinach chcialem odpalić już sie nie dało, przekrecilem kluczyk w stacyjce usłyszalem dziwna prace pompy paliwa, buczenie można by powiedzieć o wiele za głośne i nie chciał odpalic, dolalem benzyny i dalej ten sam dzwiek, o co moze chodzic, byłbym wdzieczny za pomoc.

Offline Sklepmotoryzacyjny_pl

• Zupełnie zielony
  • *
Odp: fiat brava nie odpala
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2012, 15:00:49 pm »
Sprawdź akumlator oraz wspomniane świece. To prawdopodobna przyczyna tego,ze samochód nie che odpalić. Wszystkie części jakie będą Ci potrzebne,kupisz na naszej stronie,w razie pytań chętne pomogę

Offline phantom

• Zupełnie zielony
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2012, 09:16:01 am »
U mnie (Mitsubishi - też benzyna i gaz) nie chciał odpalić, ze względu na lewe powietrze. zobacz, czy nie masz w jakiejś rurze dziury, czy coś...:P

Offline warke44

• Zupełnie zielony
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2012, 20:13:53 pm »
Miałem podobno objawy - też brava 1.6 16v , wina była w kablach które miały przebicie i spaliło cewkę zapłonową :'(

Offline Sklepmotoryzacyjny_pl

• Zupełnie zielony
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 21, 2012, 18:58:35 pm »
Przyczyn może być co najmniej kilka,łącznie z akumlatorem o którym wspomniałem. Jeżeli będziesz wiedział coś więcej to napisz,może przydać się innym forumowiczom w przyszłości.