Autor Wątek: Niepokojący problem z autem Pomocy!  (Przeczytany 1577 razy)

Offline alexxx19

• Newbie
  • *
  • Reputacja: +0/-0
Niepokojący problem z autem Pomocy!
« dnia: Grudzień 04, 2011, 13:11:14 pm »
Wiatam. Od 3 miesięcy jestem nowym właścicielem Hyundaia Lantry jest to rocznik 94 a silnik to 1.5 16v oczywiście benzyna . A więc tak mój problem polega na tym że zauważyłem , kiedy jest temperatura minusowa na dworze i siega nawet do 10 stopni celcjusza na plusie , to z rury wydechowej jest odprowadzana dosyć duża ilość białego dymu. Na mój gust to nie jest normalne oczywiscie gdy jest zimno to każde auto kopci na biało bo silnik jest niedogrzany. Ale mój kopci niestandardowo mocno i nawet gdy auto jest pożadnie rozgrzane i nie przestaje nawet na chwile . Dodam że auto nie było przeze mnie katowane a ze zbiornika płynu chłodniczego po przejechaniu ponad 2 i pół tyś kilometrow przez te 3 miesiące dolałem może z 250 ml płynu, to chyba nie jest dużo prawda?. Auto nie muli dobrze trzyma sie na obrotach wszystko w normie spalanie dynalika wszystko ok . Tylko bardzo niepokoi mnie to dymienie nie wiem czy to normalne czy ten typ tak ma czy moje obawy są słuszne czy auto pobiera płyn chodniczy i go spala zanim udam sie do mechanika chciał bym usłyszeć Wasze opinie na ten temat . Z góry wszystkim bardzo Dziekuje i pozdrawiam

Auto Forum 4Kółka.pl

Niepokojący problem z autem Pomocy!
« dnia: Grudzień 04, 2011, 13:11:14 pm »

Offline alexxx19

• Newbie
  • *
Odp: Niepokojący problem z autem Pomocy!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 12, 2011, 15:58:16 pm »
Ref.

Offline phantom

• Milczek
  • **
Odp: Niepokojący problem z autem Pomocy!
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2012, 11:46:41 am »
Mechanik obowiązkowy, wydaje mi się że coś nie tak z filtrami