Autor Wątek: Nissan Terrano II z Niemczech  (Przeczytany 1722 razy)

tomi_148

• Gość
Nissan Terrano II z Niemczech
« dnia: Maj 30, 2010, 05:47:42 am »
mam zamiar sprowadzi z Niemczech Nissan Terrano II 2.4 benzyniaka 94r, o o tym sadzicie?? ???
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lhobh3ahfquj#

z góry dzięki za odwiedzi!!!

amali

• Gość
Odp: Nissan Terrano II z Niemczech
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2010, 08:31:07 am »
Wygląda fajnie ale co z tym orurowaniem? Słyszałem że już nie można takich w Polsce rejestrować!

tomi_148

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2010, 10:41:29 am »
jak nie można ???  pierwsze słyszę,przecież nowe samochody tez produkują z orurowaniem i jakoś rejestrują. :)

amali

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2010, 11:10:09 am »
Był jakiś przepis że nie można ich rejestrować bo bardzo dużo pieszych ginie od takich rur (po prostu nie mają szans z taką kratą stalową ). Także sprawdź, może już ten przepis nie funkcjonuje ale kiedyś na pewno był, nie śledzę tego na bieżąco.  ???

greg9

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2010, 15:03:16 pm »
z tego samego powodu odpadł znaczek jagura w postaci figurki idealnie nadziewał przechodniów  ;D

tomi_148

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 31, 2010, 22:22:22 pm »
nawet mi nie gadajcie ze dalej obowiązuje ten przepis :'( tylko Polacy mogli takie gówno wymyślić >:(

Offline cat11

• Znawca tematu
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 31, 2010, 23:38:39 pm »
Gówno nie gówno ale prawda jest taka że pieszy faktycznie nie ma szans w zdeżeniu ze stalowym grubym profilem pędzącym z 60km/h i wspartym 2 tonami żelastwa.

Myślę że inaczej byś ten przepis pojmował gdyby ktoś z Twojej rodziny ucierpiał w takim wypadku. Pamiętaj że maska czy szyba w jakiś sposób "zrzuca" pieszego z auta. Takie orurowanie pcha go przed autem przez co siła uderzenia jest dużo większa a dodatkowo można go przejechać jeszcze kołami lub zmiażdżyć o inne auto/mur. masakra... >:(

tomi_148

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 01, 2010, 06:55:56 am »
no tak, ale jest to głownie wina nieostrożnych kierowców. no i nachalnych przechodniów, nie raz jadąc ulicom spotykałem ludzi wręcz pchających się prosto pod kola, spieszących się i nie zwracających uwagi na nic. Wiec wydaje mi się ten przepis za zbędny, wystarczyłoby gdyby jedna i druga strona zwracała więcej uwagi na to co się dzieje na jezdni. Ale za nim to nastąpi minie  sporo czasu, a co do autka to mam nadziej ze dam rade go zarejestrować  w Polsce ;D

Offline cat11

• Znawca tematu
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 01, 2010, 10:18:04 am »
Myślę że dasz rade tylko popytaj, w skrajnym wypadku zdjemiesz orurowanie i po kłopocie :)

Co do tego co napisałeś zgoda - tylko weź to sprawdź przy rejestracji kto jest rozsądny, poza tym prawo jest takie samo dla normalnych i zje.ów :)

tomi_148

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 01, 2010, 11:02:44 am »
dzięki za pomocne informacje, odezwę się po zakupie, co i jak z ta rejestracjom ;D
jeszcze raz dzięki
pozdrawiam!!!!! 8)

Offline cat11

• Znawca tematu
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 01, 2010, 11:14:06 am »
No to szerokiej drogi kolego  ;)