Autor Wątek: MIO moov 360  (Przeczytany 3066 razy)

strzyk

• Gość
MIO moov 360
« dnia: Maj 08, 2008, 15:53:06 pm »
Witam!
Tak jak w temacie. Co powiecie na temat tej nawigacji? Moze ktos z Was juz ja ma i moze mi cos o niej powiedziec?

Marek

• Gość
MIO moov 360
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2008, 11:32:43 am »
Bardzo spoko sprzęcik. Fajne jest inteligentne wyszukiwanie adresów, działa zupełnie jak google. poza tym pokrycie map jest super, również system SiRFInstantFixll jest rewelacyjny. Cacko działa jak burza.

kanapka

• Gość
Odp: MIO moov 360
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2010, 12:54:40 pm »
Ten model jest ok, ale zastanowiłbym się jeszcze nad tym sprzętem http://www.nawigacje-gps.pl/index.php?p293,nawigacja-mio-moov-500-pl Głównie ze względu na duży ekran - dzięki temu można mówić o sporym komforcie w trakcie użytkowania. No i cena jest adekwatna do jego możliwości. Wydaje mi się, że nie jest zawyżona.

Offline cat11

• Znawca tematu
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2010, 13:00:40 pm »
Cena nie jest adekwatna do jakości tego sprzętu.

Za tą cenę (taniej!) można już czasem kupić znacznie lepszego TomToma więc jakością nie wygrywa a co do ceny to za tą cenę kupuję bez problemu od ręki 2 szt(a więc 2x więcej) nawigacji Lark, po odblokowaniu daje ona taką samą funkcjonalność. Jest może nieco gorzej wykonana ale za 250zł różnicy nie można narzekać na takie drobiazgi!

kanapka

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2010, 14:12:32 pm »
Pewnie, że można kupić nawigację taniej - na upartego nawet za 2 stówki. Ale jakość takiego sprzętu często pozostawia wiele do życzenia. Zgodzę się, że larka kupisz taniej i też na nim pośmigasz, ale mio uważam jednak za lepszą firmę i osobiście wolę dołożyć tę kasę. To i tak nie jest majątek jeśli porównamy te nawigacje do modeli za 2 tysiące ;)

Offline cat11

• Znawca tematu
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2010, 14:39:11 pm »
Po 2 tysiące są tylko modele specjalistyczne, dla "kowalskiego" nawigacje kończą się na 1000-1200zł, oczywiście nie mówimy o takich z wypasionymi mapami bo te kosztują odpowiednio więcej.

Używałem Mio, teraz mam Larka i chwalę sobie oba, gdyby różnica wynosiła 50-70zł wybrał bym Mio ale więcej nie dopłacił bym za ciut lepsze wykonanie. Dla mnie lark nie pozostawia wiele do życzenia, mam go jakiś czas, w mojej rodzinie jest jeszcze jeden Lark od ok 2 lat i oba działają bez zarzutu ku zadowoleniu włascicieli :)