Autor Wątek: Jaka nawigacje wybrac?  (Przeczytany 2601 razy)

dede

• Gość
Jaka nawigacje wybrac?
« dnia: Maj 17, 2010, 14:07:09 pm »
Witajcie

Powoli zaczynam się rozglądać za navigacja do auta, tylko nie wiem która wybrać... jest spory wybór na rynku, a specjalnie sie na nich nie znam, także proszę mi coś doradzić jaka firmę wybrać, model itd.

Chciałbym przeznaczyc około 600zł czy za ta kwote bede w stanie kupic navi z dokładna mapa Pl i Euro, oczywiście bardziej mi zalezy na dokładniej mapie Polski

Myslałem o firmach tomtom, Mio, Medion, Blaupunkt...

egle

• Gość
Odp: Jaka nawigacje wybrac?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2010, 21:55:00 pm »
Od razu z tego zestawienia wywalić proponuje mediona, kiepskie doświadczenia mam z tą firmą, najlepszy jest TomTom ale są też przeciwnicy tej opinii  :D

gaccy

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 20, 2010, 14:56:09 pm »
a co oprócz nawigacji Cię interesuje ??

Kobalt

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 08, 2010, 14:22:36 pm »
jak masz takie finanse to Blaupunkt

fancar

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 09, 2010, 09:24:27 am »
a dlaczego Blaupunkt, raczej mało popularny i za bardzo to nie wiem czym się akurat tak specjalnie wyróznia, ja stawiam na Tom Toma

elfon

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 11, 2010, 15:24:26 pm »
Blaupunkt to firma przy, której płacisz również za nazwę i europejskość ;) Ostatnio mój znajomy był na kupnie i znalazł coś na http://www.sklep.hadron.pl/cat-pl-28-Nawigacja.html   może to jakoś pomoże ;)
Jazdy bez zmyłek i hołka ;)

Offline phantom

• Zupełnie zielony
  • *
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 10, 2011, 11:07:42 am »
Mam dość dobre wspomnienia z Garmin Nuvi 2200, więc mogę polecić, generalnie wybierz nawigację z myślą o przyszłości (łatwe i tanie aktualizacje map, może dostęp do internetu).

Offline andrzejinf

• Zupełnie zielony
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 02, 2011, 10:32:55 am »
Witam
Używałem praktycznie wszystkich nawigacji jakie są na rynku i MÓWIĘ TU O OPROGRAMOWANIU a nie firmie której nadruk jest na urządzeniu bo to jest mniej istotne. Chodzi mi o odwzorowanie terenu, częstość aktualizacji, sposób wyświetlania, łatwość w obsłudze i konfiguracja. Z pewnością mogę stwierdzić że AUTOMAPA jest najlepsza i jeszcze długo, długo nikt z konkurencji nie będzie tak dobry.

Offline rafik

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 12, 2012, 12:37:44 pm »
Ja polecam MIO. Sam mam MIO Moov M400 i jestem bardzo zadowolony.

Offline Avde_pl

• Zupełnie zielony
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 31, 2012, 12:17:10 pm »
Wszystko zależy od budżetu jaki posiadasz na ten cel. Im więcej, tym oczywiście lepiej i szybciej kupisz dobrą nawigację. Ze swojej strony proponuję
 http://www.avde.pl/goclever/goclever-navio-500-plus-fm-bt-hd-nawigacja-gps/produkt/39328.html